hånd ut av bil

Slik får du et billån på dagen

Av Henrik Eriksen 15. sep 2016

Slik får du et billån på dagen

Flere forbinder det å søke billån med en tidkrevende og omfattende prosess, men er det egentlig det? Her er litt om hva bankene ofte spør om i forbindelse med en lånesøknad, og hvordan du enkelt får et billån på dagen.

For å enkelt få lån til bil kan du gjerne søke billån på nettet, eller du kan ringe til banken din. Vi anbefaler å starte prosessen i en online lånekalkulator. Der kan du prøve ut med forskjellige lånesummer og nedbetalingstid for å se hva lånet vil koste deg i måneden.

Santander Consumer Bank har en slik lånekalkulator. Ønsker du å se hva et lån vil koste, eller kanskje du ønsker å sende inn en søknad allerede nå. Trykk på bildet til høyre, eller banneret helt nederst i artikkelen. Å leke litt med tall og kalkulasjoner er helt uforpliktende, og kan være lurt for å danne seg et bilde av hva ting vil koste. 

Ønsker du å sende inn en søknad om lån til bil på nett må du fylle ut følgende:

 • 11 sifret fødsel og personnummer
 • Navn, adresse og postnummer
 • E-post
 • Telefonnummer
 • Årlig inntekt før skatt
 • Samlet gjeld

Om du foretrekker å kontakte banken direkte kan du selvsagt gjøre det. Har du spørsmål rundt kjøp eller salgs-prosessen eller hva et lån vil koste? En av våre hyggelige kundekonsulenter hjelper deg gjerne med dette.

Det kan være at banken behøver noen tilleggsopplysninger rundt gjeld, inntekt eller boforhold. Dersom du har sendt inn søknad via nettet vil en konsulent kontakte deg. Eller du vil bli spurt når du ringer inn.

Årsaker til at banken ønsker noen tilleggsopplysninger kan være:

 • Mangler tidligere inntektsopplysninger
 • Nylig skifte av arbeidsgiver
 • Endringer i inntekt

Usikker på hva du skal velge? - Les om forskjellen på diesel- og bensinbiler her.

Når du gir fra deg fødsel og personnummer vil banken hente opp tidligere inntektsopplysninger ved å foreta en kredittvurdering. En kredittsjekk eller kredittvurdering vil si at banken får tilgang til kredittopplysninger om deg.

Følgende kredittinformasjon gis om privatpersoner:

 • Folkeregistret adresse
 • Skatteligning (alminnelig inntekt, skatt, skatteklasse og formue) basert på opplysninger fra skattedirektoratet
 • Beregnet bruttoinntekt
 • Næringsinteresser registrert i Brønnøysundregisteret
 • Betalingsanmerkninger (for eksempel inkasso, utlegg og lønnstrekk) hos kredittopplysningsbyrå.

Egenkapital

Banken vil ofte vite om du har noe egenkapital, og i mange tilfeller vil egenkapital være et krav for å et lån innvilget. Egenkapital vil si penger som du som kjøper stiller med selv. Det vil for eksempel si at banken finansierer 80 - 90 % av bilens kjøpesum, mens du som kjøper står for 10 - 20%.

For å få et billån på dagen er det ikke alltid påkrevd med egenkapital, men det kan være lurt å tenke gjennom om du kan stille med litt penger selv. Samtidig vil litt egenkapital ofte belønnes med gunstigere betingelser på lånet.

Lurer du på om du skal kjøpe bil fra utlandet? Les om import av bil her.

Prosessen oppsummert

 1. Finn ut hva du kan betale pr. mnd
 2. Tenk gjennom om du har noe egenkapital, eller om du må låne alt
 3. Finn frem alle opplysninger om deg selv
  • 11 sifret fødsel og personnummer
  • Navn, adresse og postnummer
  • E-post
  • Telefonnummer
  • Årlig inntekt før skatt
  • Samlet gjeld
 4. Har du noen betalingsanmerkninger eller utlegg må du gjøre dem opp før du søker.

Er det slik at du har funnet den bilen du ønsker å kjøpe må banken også ha navn på selger og registreringsnummer på bilen. 

Banken vil ta seg av oppgjøret med selger, men merk at egenkapitalen overfører kjøper selv til selger. Normalt tar det 1-2 virkedager før pengene er på konto til selger fra kjøper har signert alle lånedokumenter.

Selve signeringen av lånedokumenter kan utføres elektronisk med bank-id. Det må også skrives en kjøpekontrakt og salgsmelding (vognkort del 2) må fyldes ut. Kontrakten og salgsmeldingen ønsker banken en kopi av, dette fordi lånet utbetales i henhold til kjøpekontrakten. Bruk alltid en godkjent kjøpekontrakt. Denne finner du for eksempel på Santander sin hjemmeside. Trykk her for å se den.

Lykke til med kjøpet!

Santander Consumer Bank

Temaer: lån, Bil


Henrik Eriksen's photo

Av: Henrik Eriksen

Henrik jobber som Senior Marketingkonsulent i Santander Consumer Bank AS og er redaktør av Bilogfritidsbloggen.no og MinLeasing.no. Han er opptatt av å skape godt og leselig innhold, som skal være nyttig og enkelt å forstå.

Epost

Santander Consumer Bank

Siste innlegg

Et konsept fra Santander Consumer Bank AS

Vi i Santander elsker biler, båter, mc og caravan. Vi er Norges største finansieringsselskap innen bil- og fritidsfinansiering, og er også en del av Banco Santander - et av verdens største finanskonsern. Bilogfritidsbloggen.no er sammen med Minleasing.no et satsningsområde som etterstrever å gi deg som har spørsmål rundt finansiering eller bilhold svar og hjelp på det du lurer på. For mer informasjon, besøk oss på:

www.santanderconsumer.no