hånd ut av bil

Førstegangskjøper? Slik finner du en stilig og fornuftig bil

Av Henrik Eriksen 13. okt 2016

Ungt par - Drømmebilen.jpg

Alle husker den første bilen de kjøper. Det er noe spesielt med den. Du har fått lappen, spart penger, kanskje lånt litt og endelig har du nøklene i hånden. Digg.       Den første bilen er ikke perfekt, men mer enn god nok til å bruke på hytteturer, til jobben eller til skolen. Også er det kult at du kan stille med bil når dere skal noe.

Vi har laget en liste over ting du bør tenke på slik at du ender opp med en stilig OG fornuftig bil.

Design

Det er ikke til å stikke under en stol at design er viktig. Enkelte ganger kan det føles som man ikke har råd til å tenke på design, mens andre ganger fokuserer man kun på det. Som med alt annet i livet er en god mellomting nøkkelen til suksess. Ikke se deg blind på råflotte upraktiske biler. Gjør deg opp noen tanker om hva du skal bruke bilen til, og ha dette i minne når du er ute og kikker og prøvekjører.

Bagasjerom og størrelse

Husk å tenke på størrelsen på bilen og bagasjerommet. Med all sannsynlighet vil du få et behov for å frakte større ting i bilen. Det kan være alt fra barnevogner til Ikeamøbler. For enkelte vil det være nok at baksetene kan legges ned, mens andre foretrekker å kjøre med tilhenger (sørg da for at bilen har hengerfeste).

Tenk også over størrelsen på bilen. Bor du i byen kan en stor og uhåndterlig bil ofte by på utfordring når det kommer til parkering.

Les også: Sjekkliste for kjøp av bruktbil

Bensinforbruk

Å kjøre bil er ikke er helt gratis, og alle småturene hjem, til venner og til kjøpesenteret kan gå hardt utover lommeboken. Vær derfor føre var og se på biler som bruker lite bensin per kilometer. Dette vil typisk være småbiler, men du finner også romsligere biler med et akseptabelt bensinforbruk. 

Les også: Diesel eller bensin-hva skal du velge

El- eller ikke

El-bilene begynner for alvor å innta markedet. Fortsatt gjør faktorer som: pris, lademuligheter, rekkevidde og størrelse det vanskelig for førstegangskjøpere å gå for el-bil, men dersom forholdene ligger til rette for deg er det ingenting i veien for å velge grønt. Hvis du i hovedsak kjører mange småturer kan også hybridbil være en god løsning.

Les også: Rekkevidde på elbil-slik kommer du helt fram

Brukt eller ny

Verdien på en bil faller betraktelig det sekundet den kjøres ut fra forhandleren. Derfor er det verdimessig mer fornuftig å kjøpe en bruktbil. Samtidig er du ikke alltid sikker på hva du får når du kjøpet brukt. Dersom bilen virkelig begynner å dra på årene blir også trafikksikkerhet et tema. Derfor kan et godt utgangspunkt være å se etter biler som er rundt tre år gamle. Da vil du få mye bil for pengene samtidig som du slipper de verste mekkeoppgavene.

Les også: Bruktbilkontrakt - Dette må kjøpekontrakten inneholde

Lykke til med bilkjøpet!

Ungt par i bil.jpg

 

Santander Consumer Bank

 

 

Temaer: Bil


Henrik Eriksen's photo

Av: Henrik Eriksen

Henrik jobber som Senior Marketingkonsulent i Santander Consumer Bank AS og er redaktør av Bilogfritidsbloggen.no og MinLeasing.no. Han er opptatt av å skape godt og leselig innhold, som skal være nyttig og enkelt å forstå.

Epost

Santander Consumer Bank

Siste innlegg

Et konsept fra Santander Consumer Bank AS

Vi i Santander elsker biler, båter, mc og caravan. Vi er Norges største finansieringsselskap innen bil- og fritidsfinansiering, og er også en del av Banco Santander - et av verdens største finanskonsern. Bilogfritidsbloggen.no er sammen med Minleasing.no et satsningsområde som etterstrever å gi deg som har spørsmål rundt finansiering eller bilhold svar og hjelp på det du lurer på. For mer informasjon, besøk oss på:

www.santanderconsumer.no