hånd ut av bil

Leie ut bobil eller campingvogn?

Av Mette Kjærsund 09. jun 2016

Leie ut bobil eller campingvogn

Det er utrolig hvor praktisk det kan være å eie en bobil eller en campingvogn. En kan dra hvor en vil, når man vil. Du har alltid med deg din egen seng, og det finnes mat i kjøleskapet.  Men må du eie for å kunne oppleve dette?

Flere og flere leier nå ut sin bobil eller campingvogn, og flere og flere ønsker å leie. Les mer om dette i vårt blogginnlegg. 

Noen bobil eller campingvogneiere bruker sine biler og vogner til ferieturer og i noen helger, ellers står de ubrukte. De er da ikke til glede for noen, med mindre de leies ut. Det er nemlig ikke helt gratis å eie en bobil eller campingvogn, og den koster penger enten den brukes eller ei. Det er da flere og flere som tenker; Hvorfor ikke leie den ut i stille perioder? Da kan jeg tjene litt ekstra og samtidig har noen glede av vogna. 

Les også om gassjekk av gassanlegget i din bobil her » 

Hvem leier?

Det kan være alle typer mennesker og familier, med ulike camping ambisjoner, behov og erfaring.

 • Noen skal kanskje reise i en konfirmasjon eller besøke familie som bor et stykke unna. Med egen bobil eller campingvogn kan de være uavhengige av andres gjestfrihet, ta med det de trenger uten å tenke på bagasjeplass, og trekke seg tilbake når de vil og bo komfortabelt.
 • Noen har aktive idrettsbarn og er lei av å sove på klasserom eller sovesal helg etter helg mens barna er med på håndball- eller korps turneringer.
 • Andre skal kanskje i et bryllup et sted og vet ikke hvor de skal legge ungene når kvelden kommer.
 • Flere er nysgjerrige på hvordan det er å feriere i bobil eller campingvogn og ønsker å leie en uke for å teste dette ut.

Hvordan leie ut bobil eller campingvogn?

Mange velger å annonsere på Finn.no og/eller sosiale medier. Andre satser på bekjentskapskrets og jungeltelegraf.

Det kan være krevende å leie ut sin egen «baby» og noen holder leien begrenset til eget nettverk - Så hør litt rundt om noen kjenner noen som leier ut, eller som kunne tenke seg det til den rette. 

Viktig hvis du skal leie ut

Viktig hvis du tenker på å leie ut din egen bobil eller campingvogn, er å sørge for å ha gode instrukser på bruk av utstyr. Det er tusen småting uerfarne caravanbrukere kan gjøre helt galt og som kan skape irritasjon eller småskader om de må finne ut av dette på egen hånd.

Sjekkliste

Lag en sjekkliste som gjennomgås sammen med leietaker før de kjører av gårde.

Lag samtidig en kort beskrivelse ved hvert punkt. Leietaker husker ikke alt det du sier likevel. 

Sjekklisten kan for eksempel omfatte:

 1. Beskrive bruk av gass
 2. Hvordan fungerer termostaten
 3. Har du trapp og markise. Sjekkpunkt for at disse er tatt inn
 4. Hvor og hvordan tømmer man toalettet og hvor mye kjemikalier skal brukes etterpå
 5. Hvordan fungerer alarmen- og hva kan det være om den slår seg på
 6. Hvordan strømtilkobling fungerer
 7. Hvordan fungerer TV
 8. Hvordan brukes håndtak og vindussprosser
 9. Hvordan virker kjøleskapet
 10. Hvordan sikres løse gjenstander

Hvis du er forberedt med gode beskrivelser og en ryddig sjekkliste, blir ofte opplevelsen for begge parter mye bedre.

Les også om hvilke sertifikater du trenger for å kjøre bobil »

Pris

Prisene varierer. Det kommer an på mange ting. Er det inkludert kjørelengde, antall brukere, høy eller lavsesong. Er det inklusive forsikring?

Sjekk alltid hvilket ansvar du har som utleier og hva som skjer dersom ditt kjøretøy blir utsatt for skader eller blir stjålet mens den er utleid.

Pass også på at førerkort samsvarer med hvilken vektklasse leietaker kan kjøre, evt. om bilen leietaker kjører kan trekke tyngden av vogna.

Dette er ingen bruksanvisning, men noen tips til hvordan du kan gå frem.

Tenk igjennom og finn ut hva som passer best for deg når det gjelder å annonsere.

Tenk også gjennom hva som gjør at du som utleier er komfortabel med å leie ut, og hvilke premisser som passer for deg.

Et siste tips helt til slutt: God tilrettelegging fører ofte til best forutsetning for et hyggelig samarbeid med leietaker.

Vi har råd og tips til deg som skal kjøpe caravan »

Santander Consumer Bank

Temaer: Caravan


Mette Kjærsund's photo

Av: Mette Kjærsund

Mette jobber som National Brand manager i Santander Consumer Bank AS, og er en del av redaksjonen til Bilogfritidsbloggen.no og Minleasing.no. Hun har bred kunnskap om alle typer produkter, men er aller best på MC, båt og caravan. Mette er faktisk selv en ivrig MC kjører og elsker å være på sjøen.

Epost

santander consumer bank

Siste innlegg

Et konsept fra Santander Consumer Bank AS

Vi i Santander elsker biler, båter, mc og caravan. Vi er Norges største finansieringsselskap innen bil- og fritidsfinansiering, og er også en del av Banco Santander - et av verdens største finanskonsern. Bilogfritidsbloggen.no er sammen med Minleasing.no et satsningsområde som etterstrever å gi deg som har spørsmål rundt finansiering eller bilhold svar og hjelp på det du lurer på. For mer informasjon, besøk oss på:

www.santanderconsumer.no