hånd ut av bil

Selge båten? Slik får du mest for båten din

Av Henrik Eriksen 22. sep 2016

Selge båten? Slik får du mest for båten din

Å ha en god salgsannonse er svært viktig når du skal selge båt. Det er faktisk så viktig at det i mange tilfeller er avgjørende for om du får solgt båten din eller ikke.  

Vi har satt opp noen tips til hva du burde ta med i annonsen og hva man bør droppe.

Det å lage en god annonse kan virke som en stor og omfattende jobb, men det trenger det ikke være. Det eneste det er viktig at du tenker på er at du må gjøre jobben skikkelig. En god annonse kan være avgjørende for salget, og en god annonse kan gi deg den prisen du ønsker deg.

Bilder

Når man søker etter båter på finn.no er bilder ekstremt viktig. Vi som kjøpere liker å se bilder av det vi vurder å kjøpe, og en annonnse med god bilder vil ofte danke ut en annonnse med mindre gode bilder.

Tenk derfor på dette når du tar bilder.

 1. Ikke bruk gamle feriebilder av deg og familien på tur
 2. Rydd og vask båten før du tar bilder
 3. Ta bilder inne i båten og oppi båten
 4. Ta bilder av at båten ligger på vannet
 5. Ta bilder av båten mens den ligger på land
 6. Ta bilde av motoren
 7. Ta bilder fra litt ulike vinkler

Når det kommer til bilder oppi båten går dette på hvordan båten er innredet og hvordan puter og seter ser ut. Er det en åpen skjærgårdsjeep kan det være lurt å vise frem ting som solseng, og vannskikrok.

Når det kommer til utvendige bilder der dette bilder som viser frem båtens skrog. Har båten noen skader eller har det vært utført reparasjoner? Det de fleste kjøperne setter pris på er en god oversikt over oppgraderinger og reparasjoner som er utført. Er du ærlig på dette punktet og viser det frem er ikke dette nødvendig vis noe negativt.

Ligger båten på vannet er det lurt å ta med et bilde under vannlinjen. Gjerne et fra da du tok vårpussen sist.

 

LES OGSÅ: Hvordan velge riktig båtpresenning til båten din i vinter

Lag en god beskrivelse av båten og vær detaljert

Å lage en god beskrivelse av båten er minst like viktig som å ta god bilder. Vær derfor nøye med teksten og opplys om alt.

 1. Beskriv gjerne din bruk av båten og hvordan den oppfører seg i ulike farvann og i ulikt vær.
 2. Hvem passer båten for er en annen ting du bør nevne. Er båten lettkjørt, eller er den for viderekommende? Noen sertifikater som trengs?
 3. Hva følger med av utstyr som fendere, tauverk og anker? Har båten radio og VHF?
 4. Hvordan motor har båten og hvor mange timer har motoren gått? Når var sist service?
 5. Hvordan er tilstanden på kalesjen og utstyr? Særlig for seilbåter kan det være viktig å fortelle hvor gammelt tauverk og seil er.
 6. Hvordan har båten tidligere vært vinterlagret, og har servicen vært gjort av profesjonelle?
 7. Står båten på henger, og følger denne med?

LES OGSÅ: Snekke, skjærgårdsjeep, seilbåt eller cabincruiser? Hva skal du velge?

Når burde du selge båten?

Det kan være forskjell på hvilken årstid man velger å selge båten på i forhold til forventet pris. Våren eller tidlig sommer er en god sesong for båtselgere. På denne tiden er det størst sjans for å få den prisen som er ønsket. Grunnen er at kjøpere ofte har dårlig tid i forhold til at de ønsker båten hele sesongen.

På høsten eller vinteren kan man oppleve færre tilbakemeldinger og at flere pruter på prisen. Kjøper har god tid til å velge den rette båten, og i tillegg må de tenke på vinterlagringen av båten. En annen stor innvirkning er selvfølgelig også hvordan været var sist sesong.  

Lykke til med salget! 

 

Santander Consumer Bank

 

 

Temaer: Båt


Henrik Eriksen's photo

Av: Henrik Eriksen

Henrik jobber som Senior Marketingkonsulent i Santander Consumer Bank AS og er redaktør av Bilogfritidsbloggen.no og MinLeasing.no. Han er opptatt av å skape godt og leselig innhold, som skal være nyttig og enkelt å forstå.

Epost

Santander Consumer Bank

Siste innlegg

Et konsept fra Santander Consumer Bank AS

Vi i Santander elsker biler, båter, mc og caravan. Vi er Norges største finansieringsselskap innen bil- og fritidsfinansiering, og er også en del av Banco Santander - et av verdens største finanskonsern. Bilogfritidsbloggen.no er sammen med Minleasing.no et satsningsområde som etterstrever å gi deg som har spørsmål rundt finansiering eller bilhold svar og hjelp på det du lurer på. For mer informasjon, besøk oss på:

www.santanderconsumer.no