hånd ut av bil

Selge båten? Slik får du mest for båten din

Av Henrik Eriksen 22. sep 2016

Å ha en god salgsannonse er svært viktig når du skal selge båt. Det er faktisk så viktig at det i mange tilfeller er avgjørende for om du får solgt båten din eller ikke.  

Vi har satt opp noen tips til hva du burde ta med i annonsen og hva man bør droppe.

Les mer >

Temaer: Båt

Hjelp, jeg har fylt bensin på dieseltanken - Hva gjør jeg?

Av Henrik Eriksen 15. jul 2016

Du er ikke alene, hvert år fyller mer enn 15 000 nordmenn feil drivstoff på bilen. Det kan være fort gjort å ta feil drivstoff når du står på en bensinstasjon, og det kan dessverre koste deg dyrt. Men hva gjør du egentlig når du har fylt bensin på dieseltanken? Eller omvendt.

Les mer >

Temaer: Bil, Caravan, Båt

Finansiering av båt over 7 meter [registrering i Skipsregisteret]

Av Henrik Eriksen 25. mai 2016

Blant oss som elsker båtlivet er det mange som tilbringer sommerferien i en fritidsbåt som er 23 fot eller lenger. For å finansiere båten er det mange som låner penger der båten er garantien, eller sikkerheten for lånet om man vil.

Men er båten din over 7 meter, må den være registrert i Norsk Ordinært Skipsregister (NOR) for å få lån med sikkerhet i båten. Registreringen er ellers frivillig. Har du en båt over 15 meter, må du registrere båten din i NOR, uansett finansieringsform.

Les mer >

Temaer: Båt

Kjøpe brukt båt til sommersesongen? Dette bør du se etter

Av Mette Kjærsund 21. apr 2016

Det er lett å gå seg bort i alle annonsene om båter til salgs. Særlig når sola  har begynt sin ferd mot sommer og lokker frem drømmen om sol, ferie og sjø. Vi har noen tips til deg som er ute etter å kjøpe en brukt båt til ferien.

Les mer >

Temaer: Båt

Båtførerprøven - dette må du kunne

Av Henrik Eriksen 07. apr 2016

Kjenner du til hvilke regler som gjelder når du er ute på sjøen? Vet du hvem som må vike for hvem hvis du møter en kryssende båt, eller hva du skal gjøre hvis noen roper mann over bord? Tar du båtførerprøven, lærer du om dette og mye annet det er nyttig å kunne hvis du ønsker å være trygg på sjøen. 

Les mer >

Temaer: Båt

Bunnstoff til båt: Hvordan brukes det og hvilke typer finnes?

Av Mette Kjærsund 24. mar 2016

Har du kommet så langt i vårpussen at du er klar for å stoffe båten? Pass på at du velger bunnstoffet som passer best for din båt. Det kan være avgjørende for en vellykket båtsesong.

Les mer >

Temaer: Båt

Lån, løpetid og egenkapital - Slik fungerer samspillet

Av Henrik Eriksen 11. mar 2016

Det er deilig ikke sant, det å ikke betale mer enn du må. Fint å kunne bruke den helt nye bilen, båten eller motorsykkelen for kun noen få tusenlapper i måneden.

Bare tenk på det, det er litt deilig. Noen ganger kan det som virker rimelig i starten bli dyrere enn det du kanskje tror. Her gir vi deg noen gode tips slik at rimelig forblir rimelig. 

Les mer >

Temaer: lån, Bil, Båt, MC, Bobil

Dette må du tenke på før du går i gang med båtpussen

Av Mette Kjærsund 08. mar 2016

Du er kanskje en av de smarte som tok en del av vårens båtpuss allerede da du tok opp båten i høst? Slik at du bare kan gjøre den lette jobben nå, og legge på bunnstoff? Da ligger du noen timer foran flertallet av båteiere. Er du derimot en av oss som synes det var mer enn nok å bare få båten på land etter forrige sesong, er det på tide å planlegge vårpussen nå. Enten du hører til den første eller andre gruppen, kan det være et par tips å hente her. 

Les mer >

Temaer: Båt

Snekke, skjærgårdsjeep, seilbåt eller cabincruiser? Hva skal du velge?

Av Henrik Eriksen 26. feb 2016

Vi går mot lysere tider. Heldigvis. Det er lov å glede seg til sommeren og drømme om sol, varme og bølgeskvulp. Og kanskje en båt? Uansett hva slags sommer vi får, blir kveldene lange og lyse, og de lar seg fint nyte ombord i en båt. Spørsmålet er bare hva slags båt? Dette blogginnlegget vil forhåpentligvis hjelpe deg å finne båten som passer til ditt behov.

Les mer >

Temaer: Båt

Hvordan velge riktig båtpresenning til båten din i vinter

Av Henrik Eriksen 26. jan 2016

Det kan være riktig krevende å få båtpresenningen til å oppføre seg ordentlig hele vinteren gjennom. Riktig størrelse er en ting, men hva slags presenning og hvordan man fester den, er ofte spørsmål båteiere stiller uten å få de helt anvendelige svarene.

Les mer >

Temaer: Båt

Båtmessene du bør få med deg i 2016

Av Anders Wøien 26. jan 2016

Er du på jakt etter ny båt? Lyst på større motor? Liker du å holde deg oppdatert på nyheter innenfor båt- og sjølivet? Da bør du få med deg en av årets båtmesser. Her får du en oversikt over båtmessene du bør få med deg i 2016.

Les mer >

Temaer: Båt

Hvem må ha båtførerbevis?

Av Anders Wøien 26. jan 2016

Lurer du på om du må ha båtførerbevis? Fra 1. mai 2010 ble reglene endret. Her får du se hvilke regler som gjelder.

Les mer >

Temaer: Båt

Syv tips til utendørs vinterlagring av båt

Av Henrik Eriksen 26. jan 2016

For alle som er glade i sol, sommer og sjø, kan den tristeste perioden av året være når båten skal på land for sesongen. Men før du strammer presenningen skikkelig til og begynner nedtellingen til våren er det smart å foreta en sjekk og litt vedlikehold. Da vil oppholdet på land bli så skånsomt som mulig for båten din. Hvor omfattende denne sjekken og vedlikeholdet blir, er avhengig av blandt annet båtens tilstand, alder, tidligere vedlikehold og din kapasitet. Vi råder allikevel til at du bør følge punktene under som et minimum.

Les mer >

Temaer: Båt

Santander Consumer Bank

Siste innlegg

Et konsept fra Santander Consumer Bank AS

Vi i Santander elsker biler, båter, mc og caravan. Vi er Norges største finansieringsselskap innen bil- og fritidsfinansiering, og er også en del av Banco Santander - et av verdens største finanskonsern. Bilogfritidsbloggen.no er sammen med Minleasing.no et satsningsområde som etterstrever å gi deg som har spørsmål rundt finansiering eller bilhold svar og hjelp på det du lurer på. For mer informasjon, besøk oss på:

www.santanderconsumer.no