hånd ut av bil

Trafikkavgiften - 4 ting du må vite

Av Henrik Eriksen 30. nov 2016

Fra januar 2018 vil årsavgiften endre navn til trafikkavgift. Sammen med navneendringen vil også ansvaret for å kreve inn avgiften flyttes fra staten til forsikringsselskapene. I dette innlegget oppsummerer vi hva det betyr for deg og meg.

Les mer >

Temaer: Bil, MC

Tenk over dette før du velger farge på bilen

Av Henrik Eriksen 17. nov 2016

Vi har alle bestemte preferanser og ønsker når det kommer til bilens design og farge. Enkelte velger etter hjertet, mens andre tenker mer på hva som er praktisk. Det er uansett tre faktorer du bør ta spesielt hensyn til når du skal velge farge på bilen.

Les mer >

Temaer: Bil

Slik får du et MC-lån på dagen

Av Henrik Eriksen 08. nov 2016

Flere forbinder det å søke om lån til mc med en tidkrevende og omfattende prosess, men er det egentlig det? Her er litt om hva bankene ofte spør om i forbindelse med en lånesøknad, og hvordan du enkelt får et mc-lån på dagen.

Les mer >

Temaer: Bil, MC

Sjekkliste for kjøp av bruktbil

Av Henrik Eriksen 31. okt 2016

Å kjøpe brukt bil kan være svært fornuftig og veldig lurt. Du kan få din drømmebil til en hyggelig pris, og det største verdifallet er i mange tilfeller allerede tatt. Men - og det er et men: Du vet ikke med sikkerhet hva bilen har vært med på tidligere. Det kan derfor være lurt å være litt på vakt og bruke litt tid på å undersøke om bilen er i så god stand som annonsen eller selgeren sier. 

Vi har satt opp en sjekkliste for kjøp av bruktbil vi mener du bør sjekke ut før du signerer kjøpekontrakten.

Les mer >

Temaer: Bil

Hvordan sikre hund i bil?

Av Henrik Eriksen 24. okt 2016

Hunden er menneskets beste venn heter det, og det er noe jeg er helt enig i. Vi som er glad i dyr, enten det er hund, katt eller kanin, gjør alt for at de skal ha det bra. Men mange av oss glemmer å sikre dyrene våre godt nok når vi er ute på kjøretur. Selv om våre firbente venner ofte ikke veier mer enn noen få kilo, og lover å sitte pent når vi sier sitt, må de også sikres. Her er våre råd til hvordan. 

Les mer >

Temaer: sikkerhet, Bil, hund

Førstegangskjøper? Slik finner du en stilig og fornuftig bil

Av Henrik Eriksen 13. okt 2016

Alle husker den første bilen de kjøper. Det er noe spesielt med den. Du har fått lappen, spart penger, kanskje lånt litt og endelig har du nøklene i hånden. Digg.       Den første bilen er ikke perfekt, men mer enn god nok til å bruke på hytteturer, til jobben eller til skolen. Også er det kult at du kan stille med bil når dere skal noe.

Vi har laget en liste over ting du bør tenke på slik at du ender opp med en stilig OG fornuftig bil.

Les mer >

Temaer: Bil

8 ting som kan redde arbeidshverdagen din -ha dem alltid i bilen!

Av Mette Kjærsund 07. okt 2016

Har du noen gang sølt kaffe over din nystrøkne skjorte før du skulle inn i et viktig møte? Eller startet arbeidsdagen med å løpe gjennom striregnet, kun dekket av et slitent magasin du fant i baksetet av bilen? Da vet du hvordan uforutsette hendelser kan ødelegge arbeidsdagen. Heldigvis kan du sikre deg mot mange små katastrofer ved å alltid ha disse tingene tilgjengelig i bilen:

Les mer >

Temaer: Bil

Slik får du et billån på dagen

Av Henrik Eriksen 15. sep 2016

Flere forbinder det å søke billån med en tidkrevende og omfattende prosess, men er det egentlig det? Her er litt om hva bankene ofte spør om i forbindelse med en lånesøknad, og hvordan du enkelt får et billån på dagen.

Les mer >

Temaer: lån, Bil

Hjelp, jeg har fylt bensin på dieseltanken - Hva gjør jeg?

Av Henrik Eriksen 15. jul 2016

Du er ikke alene, hvert år fyller mer enn 15 000 nordmenn feil drivstoff på bilen. Det kan være fort gjort å ta feil drivstoff når du står på en bensinstasjon, og det kan dessverre koste deg dyrt. Men hva gjør du egentlig når du har fylt bensin på dieseltanken? Eller omvendt.

Les mer >

Temaer: Bil, Caravan, Båt

Reise med ferge på bilferie i sommer? Dette avgjør prisen du betaler

Av Henrik Eriksen 09. jul 2016

Stadig flere nordmenn ønsker å være turist i eget land. Er du en av dem som velger bilferie for å oppleve Norge i sommer? Er du det er sjansen stor for at ferge vil utgjøre en del av reisen - enten du vil det eller ikke. Men hva er det som avgjør hvilken billettpris du må betale? I dette blogginnlegget forsøker vi å gi deg et bilde av hva fergeturen vil koste.

Les mer >

Temaer: motorsykkel, Bil, Caravan, elbiler

Bilferie i Norge - syv naturskjønne reisemål for sommerferien

Av Henrik Eriksen 06. jul 2016

Norge er et langstrakt og vakkert land med skjønn, vill og variert natur. Så hvorfor ikke legge bil- eller bobilferien til ett av de syv reisemålene vi presenterer i denne artikkelen? 

Les mer >

Temaer: Bil, Caravan

Rekkevidde på elbil - slik kommer du helt frem

Av Henrik Eriksen 04. mai 2016

Vi nordmenn elsker elbiler. I 2015 var hele 17,9 prosent av nyregistrerte biler av den strømgående typen. I Europa utgjør elbilene kun puslete 0,61 prosent, til sammenlikning.

Men, og det er et men. Et spørsmål som stadig dukker opp er dette med rekkevidden. Vil en elbil ta meg helt frem, og så tilbake igjen? Vi har sett litt på dette, og forhåpentligvis blir du litt klokere rundt temaet etter å ha lest dette blogginnlegget.

Les mer >

Temaer: Bil

Diesel eller bensin - hva skal du velge?

Av Martin Hanche-Olsen 26. apr 2016

Diesel- eller bensinbil? Det er et spørsmål mange bilkjøpere stiller seg. Valget er ikke alltid så enkelt og det er mange hensyn å ta. Flere har en personlig preferanse når det gjelder bensin- eller dieselmotor, og man kan i tillegg gjøre valget enda vanskeligere hvis man tar med hybrid- og elbiler i beregningen. 

Det finnes ingen fasit på hva som er best for deg, men vi skal i denne artikkelen prøve å belyse noen ting du bør tenke på når du skal velge mellom bensin- eller dieselmotor. 

Les mer >

Temaer: Bil

Foliering av bilen kan være en fornuftig investering

Av Martin Hanche-Olsen 12. apr 2016

Trenger bilen din en ansiktsløftning? Kanskje du er veldig fornøyd med bilen, men ønsker bare en ny farge? Da bør du vurdere foliering. Det blir stadig vanligere å foliere biler, og det er et godt alternativ til lakkering. Det er flere grunner til at foliering kan være en fornuftig investering. Du kan lese om noen av dem her.

Les mer >

Temaer: Bil

Bilunderholdning for barn i ferien

Av Henrik Eriksen 22. mar 2016

Ferietid er for mange det sammen som reisetid, og for mange foregår reisen i bil. Skal dere bruken bilen til hytta eller utlandet er det å foretrekke at det er god stemning hele veien - Det er tross alt noen timer hver vei. For de minste i bilen kan disse timene føles som en hel evighet. 

Her er derfor tipsene til god stemning på turen. 

Les mer >

Temaer: Bil, bilunderholdning

Santander Consumer Bank

Siste innlegg

Et konsept fra Santander Consumer Bank AS

Vi i Santander elsker biler, båter, mc og caravan. Vi er Norges største finansieringsselskap innen bil- og fritidsfinansiering, og er også en del av Banco Santander - et av verdens største finanskonsern. Bilogfritidsbloggen.no er sammen med Minleasing.no et satsningsområde som etterstrever å gi deg som har spørsmål rundt finansiering eller bilhold svar og hjelp på det du lurer på. For mer informasjon, besøk oss på:

www.santanderconsumer.no