hånd ut av bil

Varme i campingvogna - hvilke alternativer har du?

Av Mette Kjærsund 29. sep 2016

Bruker du campingvogna året rundt? Om sommeren er det sjelden et problem å få det varmt nok, men skal du derimot tilbringe noen dager i vogna på vinterstid, bør du ha en god varmekilde for at oppholdet skal bli en behagelig opplevelse. I ukens blogginnlegg kan du lese om hva du bør tenke på når du skal velge varme i campingvogna.

Les mer >

Temaer: Caravan

Hjelp, jeg har fylt bensin på dieseltanken - Hva gjør jeg?

Av Henrik Eriksen 15. jul 2016

Du er ikke alene, hvert år fyller mer enn 15 000 nordmenn feil drivstoff på bilen. Det kan være fort gjort å ta feil drivstoff når du står på en bensinstasjon, og det kan dessverre koste deg dyrt. Men hva gjør du egentlig når du har fylt bensin på dieseltanken? Eller omvendt.

Les mer >

Temaer: Bil, Caravan, Båt

Reise med ferge på bilferie i sommer? Dette avgjør prisen du betaler

Av Henrik Eriksen 09. jul 2016

Stadig flere nordmenn ønsker å være turist i eget land. Er du en av dem som velger bilferie for å oppleve Norge i sommer? Er du det er sjansen stor for at ferge vil utgjøre en del av reisen - enten du vil det eller ikke. Men hva er det som avgjør hvilken billettpris du må betale? I dette blogginnlegget forsøker vi å gi deg et bilde av hva fergeturen vil koste.

Les mer >

Temaer: motorsykkel, Bil, Caravan, elbiler

Bilferie i Norge - syv naturskjønne reisemål for sommerferien

Av Henrik Eriksen 06. jul 2016

Norge er et langstrakt og vakkert land med skjønn, vill og variert natur. Så hvorfor ikke legge bil- eller bobilferien til ett av de syv reisemålene vi presenterer i denne artikkelen? 

Les mer >

Temaer: Bil, Caravan

Leie ut bobil eller campingvogn?

Av Mette Kjærsund 09. jun 2016

Det er utrolig hvor praktisk det kan være å eie en bobil eller en campingvogn. En kan dra hvor en vil, når man vil. Du har alltid med deg din egen seng, og det finnes mat i kjøleskapet.  Men må du eie for å kunne oppleve dette?

Flere og flere leier nå ut sin bobil eller campingvogn, og flere og flere ønsker å leie. Les mer om dette i vårt blogginnlegg. 

Les mer >

Temaer: Caravan

Privatimport av bobil eller campingvogn kan bli dyrere enn først antatt.

Av Gjesteblogger 18. mai 2016

Det kan være penger å spare på å privatimportere bobilen eller campingvogna, men det bør veies opp mot hva du mister av rettigheter, lett tilgjengelig og gratis garantihjelp hos en norsk forhandler. Du kan også havne i en situasjon der norske forhandlere nekter å hjelpe deg. 

Les mer >

Temaer: Caravan

Gass i bobil eller campingvogn? La proffene ta gassjekken av ditt anlegg

Av Gjesteblogger 02. mai 2016

Gass i bobil og campingvogn er svært vanlig. I dag er det ingen formelle myndighetskrav til installasjon og vedlikehold av slike anlegg. Dette bekymrer Norges Caravanbransjeforbund og de ønsker nå formelle krav og kontroller for å hindre at ulykker skjer. Med andre ord; "La proffene ta gassjekken av ditt anlegg"

Geir Holm er generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund. Han er levende opptatt av bransjen og har bred kunnskap innen alt som handler om caravan. Han vil med jevne mellomrom være gjesteblogger hos bilogfritidsbloggen.no. Her vil han dele sin kunnskap, sine erfaringer og gi råd om hvordan bransjen selv ser på ulike saker. 

Les mer >

Temaer: Caravan

Batteri i campingvogn - slik tar du vare på det om vinteren

Av Michael Helvik 29. jan 2016

Bruker du litt ekstra tid på vedlikehold av batteriet i campingvogna opprettholder du batteriets ytelse og gir det forlenget levetid. Spesielt viktig er dette før og gjennom vintersesongen.

Les mer >

Temaer: Caravan, Campingvogn

Førerkort for bobil - hvilket sertifikat trenger du?

Av Henrik Eriksen 29. jan 2016

Er du usikker på om du kan kjøre bobil med sertifikatet du har i dag? Svaret vil kanskje overraske deg.

Les mer >

Temaer: Caravan, Bobil

Vinteråpne campingplasser i Norge

Av Anders Wøien 24. jan 2016

Nordmenn er et folk som elsker campinglivet, enten det foregår i en bobil eller i en campingvogn. For det er noe helt spesielt med det å være på camping, og spesielt nå som campinglivet byr på svært komfortable biler og vogner. I Norge finnes det hundrevis av campingplasser – fra nord til sør. Selv om de fleste reiser på campingtur om sommeren, ønsker flere og flere også å benytte seg av vinteråpne campingplasser. I følge Statistisk Sentralbyrå ble det i 2015 registrert 375.000 overnattinger i vintersesongen, som varer fra november til april.

Les mer >

Temaer: Caravan, Campingvogn

Slik holder du spikerteltet varmt om vinteren

Av Henrik Eriksen 24. jan 2016

Flere og flere velger å bruke campingvognen også i vinterhalvåret. De fleste som har fast plass, har også et spikertelt i kombinasjon med campingvognen. Skal du holde varmen på vinteren bør du ha et spikertelt som er godt isolert før du velger varmeløsning.

Les mer >

Temaer: Caravan, Campingvogn

Når bør du ta fukttest av campingvognen og hvordan gjør du det?

Av Mette Kjærsund 24. jan 2016

Fukt er campingvognens verste fiende, og en fukttest bør du derfor utføre en gang i året. Vi anbefaler dette selv om vognen er helt ny. Fører du i tillegg en protokoll på de fukttestene som er utført har du god kontroll, og opprettholder samtidig kravene i fuktighetsgarantien. Å opprettholde disse kravene er også smart med tanke på et eventuelt videresalg. En fukttest av campingvognen er aktuelt både ved kjøp, salg og vedlikehold av vognen.

Les mer >

Temaer: Caravan, Campingvogn, Fukttest

Sjekkliste for vinterlagring av campingvogn og bobil

Av Anders Wøien 24. jan 2016

Vinterlagring av campingvogn og vinterlagring av bobil krever litt forarbeid for vi skal kunne nyte sommeren når vi igjen tar dem i bruk. Vi har samlet noen viktige punkter her. Øverst finner du en kort oppsummering, deretter går vi mer detaljert til verks.

Les mer >

Temaer: Caravan, Campingvogn, Bobil

Santander Consumer Bank

Siste innlegg

Et konsept fra Santander Consumer Bank AS

Vi i Santander elsker biler, båter, mc og caravan. Vi er Norges største finansieringsselskap innen bil- og fritidsfinansiering, og er også en del av Banco Santander - et av verdens største finanskonsern. Bilogfritidsbloggen.no er sammen med Minleasing.no et satsningsområde som etterstrever å gi deg som har spørsmål rundt finansiering eller bilhold svar og hjelp på det du lurer på. For mer informasjon, besøk oss på:

www.santanderconsumer.no