hånd ut av bil

Trafikkavgiften - 4 ting du må vite

Av Henrik Eriksen 30. nov 2016

Fra januar 2018 vil årsavgiften endre navn til trafikkavgift. Sammen med navneendringen vil også ansvaret for å kreve inn avgiften flyttes fra staten til forsikringsselskapene. I dette innlegget oppsummerer vi hva det betyr for deg og meg.

Les mer >

Temaer: Bil, MC

Slik får du et MC-lån på dagen

Av Henrik Eriksen 08. nov 2016

Flere forbinder det å søke om lån til mc med en tidkrevende og omfattende prosess, men er det egentlig det? Her er litt om hva bankene ofte spør om i forbindelse med en lånesøknad, og hvordan du enkelt får et mc-lån på dagen.

Les mer >

Temaer: Bil, MC

Hvordan velge riktig MC-forsikring?

Av Mette Kjærsund 20. mai 2016

Alle registrerte motorsykler i Norge må ha ansvarsforsikring. Men dette er kun et minimumskrav. Full forsikring er selvfølgelig det beste, og det er også en økonomisk trygghet hvis uhellet skulle være ute. Men det er mange faktorer som påvirker hva man bør velge av forsikring. Vi har forsøkt å samle noen av dem her, og gir deg 12 ting du bør tenke over før du velger forsikring.

Les mer >

Temaer: MC, Forsikring

MC-sertifikat: Hvilken type trenger du?

Av Mette Kjærsund 05. apr 2016

MC-sertifikat er ikke det samme nå som da din far tok MC-lappen. Det skal du være veldig glad for. Du blir en uendelig mye bedre motorsyklist med dagens kjøreopplæring. Men hvilket MC-sertifikat trenger du?

Les mer >

Temaer: motorsykkel, MC

Lån, løpetid og egenkapital - Slik fungerer samspillet

Av Henrik Eriksen 11. mar 2016

Det er deilig ikke sant, det å ikke betale mer enn du må. Fint å kunne bruke den helt nye bilen, båten eller motorsykkelen for kun noen få tusenlapper i måneden.

Bare tenk på det, det er litt deilig. Noen ganger kan det som virker rimelig i starten bli dyrere enn det du kanskje tror. Her gir vi deg noen gode tips slik at rimelig forblir rimelig. 

Les mer >

Temaer: lån, Bil, Båt, MC, Bobil

Forsikring av MC er viktig - Dette avgjør din forsikringspremie

Av Mette Kjærsund 01. mar 2016

 

MC-forsikringen kan noen ganger komme litt brått på.

Du er kanskje akkurat i ferd med å realisere drømmen om ny MC, eller skal fornye forsikringen for neste år. Da er det også viktig å tenke på hvilken forsikring du trenger, og hva denne skal dekke. Det er flere faktorer som påvirker hva forsikringspremien tilslutt blir, og under følger noen av disse.


Les mer >

Temaer: MC

Hva er bremselengde for motorsykkel på vinterføre vs sommerføre?

Av Henrik Eriksen 23. feb 2016

Er du en av dem som ikke setter bort motorsykkelen i den kalde årstiden? Da er det lurt å stille om hjernen til «vintertid» når du skal ut og kjøre. For det er en helt annen verden! Bremselengden blir en helt annen når underlaget er glatt. Løv og våt asfalt gjør høstveiene sleipe og glatte, is og grus det samme med vårveiene og det blir ikke lettere når vinteren setter inn med snø og kulde heller. Her kan du lese litt om hva du bør tenke på når du skal kjøre motorsykkel om vinteren, og hva du bør vite om bremselengden.

Les mer >

Temaer: motorsykkel, MC

MC vs Bil - hva er fordelene og ulempene?

Av Michael Helvik 24. jan 2016

Du går kanskje med tanker om å kjøpe motorsykkel og lurer på hvilke fordeler (og ulemper) motorsykkelen har i forhold til en bil. Eller kanskje du er mamma eller pappa til en som ønsker å kjøpe seg MC. Her forsøker vi å gi en objektiv vurdering av fordelene og ulempene med MC i forhold til bil.

Les mer >

Temaer: motorsykkel, Bil, MC

Hvordan velge MC-hjelmen som passer til ditt bruk?

Av Henrik Eriksen 22. jan 2016

Hjelm er noe av det viktigste og vanskeligste MC-utstyret å kjøpe. Det er fort gjort å gå seg vill i alle typer, produsenter og modeller. Her gir vi deg noen tips til hva du bør tenke på når du velger hjelm.

Les mer >

Temaer: motorsykkel, MC

Motorsykkeltreffene i Norge i 2016

Av Mette Kjærsund 22. jan 2016

Motorsykkelkulturen står sterkt i Norge, og lokale MC-klubber arrangerer en mengde treff i løpet av året. I tillegg til dette kommer også løp og messer som trekker MC-entusiaster fra både inn- og utland. Her har vi plukket ut fire motorsykkeltreff fra en rikholdig meny. 

Les mer >

Temaer: motorsykkel, MC

Tips til trivsel og sikkerhet med barn på motorsykkelen

Av Henrik Eriksen 22. jan 2016

Å ha med barn på motorsykkelen kan være både utfordrende, og det kan gi fantastiske opplevelser. Her gir vi noen tips til hva man bør tenke på når man har et barn som passasjer.

Les mer >

Temaer: motorsykkel, MC

Sjekkliste til vinterlagring av MC

Av Mette Kjærsund 22. jan 2016

De færreste motorsyklister i Norge bruker sykkelen året rundt. De aller fleste parkerer MC-en når vi kommer til årets mørkeste, kaldeste og glatteste sesong. Her gir vi deg en liste over de viktigste punktene du bør tenke på før du setter sykkelen din bort for vinteren.

Les mer >

Temaer: motorsykkel, MC

Santander Consumer Bank

Siste innlegg

Et konsept fra Santander Consumer Bank AS

Vi i Santander elsker biler, båter, mc og caravan. Vi er Norges største finansieringsselskap innen bil- og fritidsfinansiering, og er også en del av Banco Santander - et av verdens største finanskonsern. Bilogfritidsbloggen.no er sammen med Minleasing.no et satsningsområde som etterstrever å gi deg som har spørsmål rundt finansiering eller bilhold svar og hjelp på det du lurer på. For mer informasjon, besøk oss på:

www.santanderconsumer.no